В ранните часове на 10 декември 2016 година, събота, седем души загинаха, десетки къщи бяха разрушени напълно или частично, десетки бяха ранени, припомня БНР.

На 25 октомври Окръжната прокуратура в Шумен внесе в съда обвинителния акт срещу машинистите на дерайлиралия в село Хитрино влак.

41-годишния машинист Димитър Михнев и 60-годишния му помощник Радослав Петков са обвинени за това, че на 10 декември м.г. при управление на подвижен железопътен състав по непредпазливост са причинили смъртта на 7 души и телесни повреди на други 14 души в шуменското село Хитрино, като случаят е особено тежък. 

При наредено влизане в гара Хитрино на трети отклонителен коловоз Димитър Михнев не е изпълнил незабавно, точно и безусловно указанията на сигнала на предупредителния семафор. При навлизане в гарата той е управлявал влаковата композиция със скорост 78 км/ч. и не е намалил скоростта до 40 км/ч.

През последните дни в публичното пространство се появиха съмнения за това дали справедливо се разпределят събраните пари от дарителски кампании и от отпуснатите от държавата, Европейския съюз и различни фирми средства и материали.

От ДПС, преди месеци, дори изключиха кмета на селото Нуридин Исмаил именно заради съмнения за злоупотреби с милионите левове.

Общественият съвет в Хитрино правомерно разпределя помощите за пострадалите, увериха от Българския Червен кръст.

Днес в селото ще бъде и регионалният министър Николай Нанков.