Там той разговаря с някои от пострадалите при взрива на цистерна с газ в селото. Радев подчерта, че целият български народ трябва да бъде солидарен с ранените и семействата на жертвите, предаде "Дарик".

"Трябва да бъдем солидарни. В момента десетки български семейства се нуждаят от материална и най-вече морална подкрепа. Искам да благодаря на екипа на болницата в Шумен за техните отговорни действия и висок професионализъм, за това, че направиха всичко възможно да овладеят ситуацията. Важно е в момента да бъде направено всичко възможно да се запази животът на живите и по възможно най-бързия начин да бъдат възстановени", заяви той.

Радев изтъкна, че е важно също и Прокуратурата и следствието да си свършат много обстойно работата, да се установят истинските причини, да се потърси отговорност, да се вземат необходимите мерки за преодоляване на щетите.

"Надявам се, че хората от Хитрино няма да продължават да живеят две години във фургони, както имаме други случаи. Най-важно е в момента да се окаже морална помощ на тези хора. Шокът е огромен. надявам се да бъдат привлечени и психолози", заяви Радев.