Мадуро каза това в слово по националната телевизия, предавано от президентския дворец "Мирафлорес" в столицата Каракас, съобщиха ТАСС и агенция ЕФЕ, цитирани от БТА.

"Доналд Тръмп се смята за господар на света и демонстрира това с действията си в международната политика, говорейки като новия Хитлер", заяви президентът на Венецуела по повод вчерашната реч на американския държавен глава в ООН.

Според Мадура, стопанинът на Белия дом води агресивна политика срещу венецуелския народ от позициите на "расово и имперско превъзходство".

"Обаче "никой не може да заплашва Венецуела", подчерта президентът на Венецуела и отбеляза, че въпреки обещанията на американския лидер да приеме нови санкции срещу "авторитарния режим" във Венецуела, той ще "продължи да ръководи" южноамериканската република.

Николас Мадуро добави, че смята думите на президента на САЩ за заплаха за физическото му унищожение.

Преди два дни в друго телевизионно предаване венецуелският държавен глава заяви, че когато се гледа в огледалото, забелязва прилика между себе си и Йосиф Сталин.

"В света има хора, които ме смятат за карибския Сталин. И аз наистина приличам на него. Погледнете ме в профил", добави Мадуро.