Разработиха химиотерапия, щадяща здравите клетки

stat
15:58  |  14 февруари 2018 | / Автор Красимир Тодоров /  
Нова щадяща здравите клетки химиотерапия срещу рака разработиха учени Нова щадяща здравите клетки химиотерапия срещу рака разработиха учени
Сн.: Официален сайт

Новина, разпространена от сайта на университета Уорик, Великобритания, предизвика голям интерес в научните среди.
 Става дума за нов вид химиотерапия, при която се използва платина, активизираща се от светлината и унищожаваща раковите клетки само в определена област, без да вреди на здравите тъкани.

Новата химиотерапия е разработена от екип от учени от университета  Уорик, Великобритания и университет Монаш, Австралия. Препаратът е създаден от изследователска група, водена от професор Питър Садлър.

Той е базиран на неорганично метално съединение, може да бъде приложен само в област, където има ракови клетки и се задейства само при светлина. При това се освобождават молекули, които атакуват раковите клетки, но запазват здравите.

"Около половината от химиотерапиите използват платинени съединения, но ние се насочихме към намирането на такива платинени съединения, които не увреждат нормалната здрава тъкан на човешкия организъм", казва професор Садлър.
Последно в Спектър


Насилената Галина, която писа на Борисов: Измива си ръцете!

Не се надявам на Бойко Борисов, въпреки че му хвърлям ръкавица - измива си ръцете с натиска от подпиращите го на трона псевдопатриоти и синодалните "духовници".