В съобщението се казва още, че паролите на потребителите са криптирани и няма опасност за тяхното разгадаване от хакерите. Представителите на Zamunda.net обаче са категорични, че не могат да гарантират сигурността на акаунтите в случай, че потребителите се логнат в хакерско копие на страницата.

Същевременно се появи сайт "Zamunda.se", на който се твърди, че това е новата версия на тракера. Голяма част от стария екип на Zamunda присъства там, а профилите им в познатия досега ".net" домейн са деактивирани или изтрити. Това кара все повече потребители да мислят, че именно домейнът, завършващ на ".se", е оригиналната Zamunda.
Резервният домейн на друг популярен у нас торент тракер - ArenaBG, пусна съобщение, че "Оригиналната Zamunda в момента се намира на: http://zamunda.se" .

В съобщението на Zamunda.se се твърди, че администратор "break" неправомерно е прехвърлил домейна "Zamunda.net" на друг собственик. Той също така копирал цялата база данни на тракера на свои машини. Новото ръководство изтрило голям брой дискусии и изключило функцията за лични съобщения.

Създателят на оригиналната Zamunda Мартин Павлов потвърждава новината пред БЛИЦ. По неговите думи домейнът "Zamunda.net" е бил откраднат на 11 април. Мартин Павлов заявява, че подкрепя "Zamunda.se" и допълва, че алтернативната версия е създадена по молба на екипа на сайта.