Снимка на мъж, който носи на главата си кърпа с мюсюлмански сивмоли, и надпис на френски "Да живее Алжир", се виждаха тази сутрин върху черен фон на началната страница на сайта.

"Hacking не е само име, а начин на живот, Hacking не е престъпление, Hacking е изкуство!", пишеше още там на английски.

Хакерите подчертаваха, че днес сайтът е превзет успешно, защото защитата му е нула. Може да опитате отново по-късно, но не бързайте, губите всичко, предупреждаваха авторите на атаката.

Накрая те уточняваха, че това е съобщение от Team Dz Algeria Hackers и призоваваха:

"Свобода за Палестина и всички мюсюлмани!".

Малко преди 11 часа призивът на хакерите беше изтрит и на сайта се появи надпис: "Услугата не е налична. Моля, опитайте отново по-късно".
Засега не е ясно кога страницата ще бъде възстановена.

Зам.-министърът на културата Боил Банов коментира пред журналисти, че няма представа кой стои зад атаката срещу сайта. Според него хипотетично всеки може да напише всичко и затова не може да се вярва на твърдението, че хакерите са алжирци, които призовават за свобода за мюсюлманите.

Той не коментира твърдението на хакерите, че защитата на сайта е практически нулева, но осъди остро атаката и каза, че тепърва се очаква ДАНС да излезе със становище.

През май организацията Milli Güçler - Национални сили, хакна сайта на Българската православна църква в отговор на "вандалското нападение над Джумая джамия в Пловдив".

През февруари, по време на делото за собствеността над карловската "Куршум джамия", което се гледаше от пловдивския съд, протестиращи атакуваха пловдивската джамия с камъни и бомбички и изпотрошиха прозорците.

Хакерите поставиха турското знаме на сайта на Светия синод, защото липсата на реакция означавало съгласие с нападенията над джамии.