Фалшивото съобщение гласи:

"Уважаеми госпожи и господа, Национална агенция по приходите (НАП) напомня за промени в регламента и периодите за подаване на декларации в НАП. Необходимо е да се запознаете с нововъведенията с цел спазване на всички срокове.

Напомняме, че в случай на данъчно задължено лице, което не подаде декларация по този Закон, не я подаде в срок, не посочи или невярно посочи данни или обстоятелства, водещи до определяне на дължимия данък в по-малък размер или до неоснователно намаляване, преотстъпване или освобождаване от данък, се наказва с имуществена санкция в размер от 500 до 3000 лв. При повторно нарушение имуществената санкция е в размер от 1000 до 6000.

Внимание!

Всички подробности касаещи изменения на регламента и сроковете ще намерите в прикачения файл. Национална агенция за приходите".

Подателят е noreply@nap.bg.

Фалшивото съобщение се разпространява не за първи път по електронен път. Подобно нещо се случи и през октомври 2016 г.

Какви са истинските срокове за подаване на данъчни декларации - вижте на сайта на НАП.

В края на миналата година от Приходната агенция алармира за фалшиви имейли, които се разпространяват от нейно име. Множество сигнали за фалшиво съобщение, постъпили в колцентъра на приходната администрация и по електронен път.

От НАП призоваха получателите да не отварят въпросните електронни писма и да активират антивирусните си програми.