На Капъкуле опашката е 15 км, а на Хамзабейли-Лесово надхвърля 8 км, съобщиха от Регионалната дирекция за митници и търговия Тракия.

Според турската страна причина за задръстването на границите към България е провеждането на акцията на българските власти срещу нелегалния трафик на цигари на граничните пунктове с Турция, съобщава националното радио. В рамките на акцията са били арестувани голям брой митнически служители, поради което няма кой да обслужва пероните.

От петък вечерта пропускането на ТИР-овете от турска страна към България почти е спряло. Поради същата причина и откъм българска страна се е образувала огромна опашка от ТИР-ове, които чакат да преминат на турската митница.

Шофьори се оплакаха, че чакали от три дни на границите и нямало изгледи да се оправят нещата. На българската митница няма кой да работи и никой не им обръщал внимание.

"Единият край на опашката е на българската страна, другият на турската. Много хора сме потърпевши, припечелените пари, които не са много изхарчваме в чакане по митниците и по пътищата, трябва да се сложи край на това", каза един от чакащите шофьори.