Това обяви в Народното събрание министърът на отбраната Николай Ненчев, предаде БНР.

Към момента няма допълнителни индикации за промяна на ситуацията на границата, но са взети всички превантивни мерки, увери той.

"С оглед на ситуацията в Турция – извънредно положение, има напрежение в някои райони – вземаме изключително превантивни мерки. Имаме достатъчно военнослужещи, толкова, колкото е необходимо, към днешна дата. Издал съм допълнителни заповеди. При необходимост имам готовност да изпратя многократно повече военнослужещи от тези, които към днешна дата са на границата. Самият аз, в рамките на утрешния ден, ще бъда там, ще се видя с нашите военнослужещи, ще направя допълнително инструкции", добави Ненчев.

Руски самолети не са навлизали на територията на страната ни, но са взети всички необходими мерки за охрана на въздушното ни пространство, каза още министърът.

Той каза това, след като по-рано днес премиерът Бойко Борисов, че сме в петоъгълник, по-сложен от Бермудския триъгълник - Черно море и Крим, Турция, Гърция, Македония, а руски самолети са започнали отново да наближават въздушното ни пространство.
Той предупреди, че ситуацията на границата сега е много по-драматична и държавата се готви за тежък проблем с бежанците.