Така той коментира спирането на автобуси и хора от Турция на граничните пунктове, което на два пъти организираха "Обединени патриоти". Втория път напрежението на Капитан Андреево ескалира и се стигна до сблъсъци между протестиращите националисти и изселници. Тогава от МВР официално съобщиха, че е блокиран автобус с пътници, идващ от Турция.

Нямаме никакви сигнали за извънредни нарушения и нещо, което да опорочава изборния процес, каза още Янев пред журналисти, цитиран от „Фокус“.

По думите му изборният процес е протекъл прозрачно и абсолютно коректно от гледна точка на изборното законодателство.

Той посочи, че ще се опитат да направят един анализ на това, което е направено.

„Този анализ ще бъде публикуван на сайта на Министерски съвет, за да видим къде са били положителните страни, които биха били добра практика и да продължават напред в подобен изборен процес. Както и къде има някакви недостатъци, които сме забелязали, въпреки добрите оценки, които получаваме“, допълни вицепремиерът.

Попитан дали смята, че трябва да се променя изборното законодателство, Янев заяви, че лично той няма мнение по изборното законодателство.

„Има парламент, който ще се произнесе по него“, добави служебният вицепремиер.

На въпрос дали се наблюдава засилено купуване на гласове, както е казал и главният прокурор, Янев коментира, че всеки от механизма и в рамките на своята отговорност има право да дава своята оценка.

„Това, което е дал главният прокурор като оценка, е на база на неговия опит и данните, с които те работят. От гледна точка на координационния механизъм, ние нямаме притеснения“, каза министърът.

„В тона на похвали и благодарности към всички хора, участващи в целия този процес от името на правителството, мога да кажа, че координационният механизъм, който създадохме, даде своите резултати. Благодарности на всички и гледаме напред“, каза още той.

По-рано служебният премиер Огнян Герджиков похвали Янев, че се е справил блестящо с организацията на изборите. Изказа благодарности и на вътрешния министър - Пламен Узунов, и на външния - Ради Найденов.