В записа се вижда как доброволец, който не е в кадър, хваща за косата един от афганистанците и го дърпа, за да успее да заснеме лицето му.

Отново се чуват и обясненията на лош английски, че за бежанците няма място в България.

Преди седмица във Фейсбук се появи първата част от записа. В него се виждаше как ръцете на мигрантите са вързани със "свински опашки", а глас зад кадър ги призовава да се върнат в Турция.

За случая беше задържан Петър Низамов - Перата от „Цивилни отряди за защита на жените и вярата“, но съдът по-късно му наложи мярка "домашен арест". Районна прокуратура-Малко Търново ще протестира определената от съда мярка за неотклонение.

Преди това  Динко Вълев от Ямбол залови над 10 нелегални мигранти през февруари край село Долно Ябълково община Средец.

Днес от ДСБ обявиха на пресконференция, че ще предложат на министъра на отбраната Николай Ненчев с конкретни законодателни промени да се организира доброволно обучение на всички граждани, които искат да пазят границите ни от бежанци. Гражданите, които искат да охраняват границата, да минават първо през необходимата подготовка, да бъдат с униформа и да носят отговорност пред българската държава - такава е идеята на Реформаторския блок.

Почти 2/3 от българите одобряват арестите по границата, показва последното проучване на социологическата агенция Алфа Рисърч.

От резултатите става ясно, че Динко от Ямбол, Петър Низамов и другите ловци на мигранти се превръщат в народни любимци.

Според гражданите контрол и доброволчески отряди трябва да има, но повечето хора все пак са на мнение, че действията им трябва да са координирани с полицията.

Категорично "за" така наречените граждански арести са 29 процента. Българите, които не харесват арестите, са около 40 на сто.

АНКЕТА: Бихте ли влезли в отряд против незаконни мигранти?