Проектът предвижда изграждането на голям туристически и развлекателен комплекс в столичния район „Младост" върху терени, собственост на инвеститора. Общият размер на инвестицията се планира да бъде в размер на 120 млн. лева за изграждането на хотел, шопинг мол, парк със зелени площи, амфитеатър, детска площадка, скейт парк.

Инвеститорът планира да вдигне на мястото на някогашната "Нова Деница" комплекс със 765 апартамента, както и очна клиника, стана ясно още миналата година.

Garanti Koza е сред най-големите турски компании. Разгъната застроена площ на комплекса с наименование "Гранд Каньон" ще е 138 хил. кв.м, а парковата зона - около 20 хил. кв.м. Трите сгради в комплекса ще се казват "Витоша", "Пирин" и "Рила".

С въвеждането в експлоатация на обектите по проекта ще бъдат създадени около 240 нови работни места. Очаква се изграждането на комплекса да приключи през месец януари 2018 г., се посочва в съобщение за заседанието на Министерския съвет.

Сред другите точки, които правителството ще обсъди, са промени в Закона за развитие на академичния състав, доклад на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията и предложение за изменение в Споразумението с Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария за предоставяне на безвъзмездна помощ.