Ограничено е движението по пътя Монтана-Берковица при моста на река Бързия в района на село Боровци поради наводнен пътен участък, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Трафикът е пренасочен по обходен маршрут: към Берковица по пътя Сумер-Вършец-Берковица, а към Боровци и Благово - през Сумер-Пърличево.

Валежите намаляват като тази нощ никъде в страната няма повече от 10 литра на квадратен метър. Въпреки това остава предупреждението на хидролозите за опасност от още разливи на реки.

Вчера пороен дъжд с градушка предизвика наводнения в Сливен и Пазарджик.

В Пазарджик са получени над 40 сигнала за наводнени приземни етажи и мазета. Екипи на противопожарната служба изпомпваха водите в най-критично засегнатите части от града - основно детски градини и училища, съобщи БНР.

В Сливен 10-минутна градушка, последвана от пороен дъжд с гръмотевици наводни улици и дворове. От общинския отдел за управление при кризи съобщиха, че ледените зърна са били с размери 3-5 милиметра, а сумарното количество на валежите през последното денонощие е над 20 литра на квадратен метър.

Дъждовно ще остане и в следващите дни. В края на седмицата ще се затопля, но остава нестабилно. По-съществено подобрение се очаква в началото на следващата седмица.

Днес ще остане облачно, дъждовно и хладно. Ще духа до умерен вятър от североизток.

В четвъртък прекъсванията на валежите ще бъдат по-продължителни, а интензитетът им ще намалява. Все още ще вали по-обилно над югоизточните райони. Температурите ще се повишат с няколко градуса.

В петък превалявания вече ще има само на отделни места, по-съществени в източните райони и около планините. Ще се позатопли и максималните температури ще са от 17 до около 22 градуса.

През уикенда до обяд са възможни и слънчеви интервали, но около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превалява краткотраен дъжд. Възможни са и гръмотевици.

Все пак температурите в събота ще бъдат от 18 до 24 градуса, а в неделя - от 20 до 25 градуса.

Следете прогнозата за времето>>>