Заради завирявания на места част от пътищата в града са непроходими за автомобили, съобщиха БНР и Дарик радио.

В район на градския пазар заради силния вятър има изпочупени клони, които също затрудняват движението.

След падналия обилен дъжд, придружен с градушка в дежурната част на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пазарджик, има получени общо 47 сигнала, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Те са за наводнени мазета, приземни етажи, гаражи, улици. Основната част от тях е за жилищни сгради, само един е за обществена сграда - плувният басейн.

Всички налични екипи от РСПБЗН и група "Спасителни дейности" със специализирани автомобили и мотопомпи са ангажирани за оказване на съдействие на гражданите.

На този етап няма данни за пострадали хора или хора в бедствено положение.
Жителите на Пазарджик обаче коментират, че непочистените с години шахти по улиците на града допълнително усложняват картината и обобщават, че от години след порой последствията за града са такива.

Пороен дъжд наводни улици и блокира автомобили и в Ловеч. Само за час и половина над града се изляха 37 литра на квадратен метър. По улиците в централната част водата достигна до 50 см и блокира много автомобили.

Екип на пожарната е изтеглил закъсали коли от един от подлезите на ул. „Осъмска“, а друг е започнал отводняване на помещения в сградата на Съдебната палата.

Наводнени са и много мазета, приземни етажи и гаражи. В момента водата започва да се оттича, а движението по улиците да се нормализира.

През следващите 3-4 дни времето в голяма част от страната ще остане неустойчиво, макар че температурите ще се повишават. Дневните температури ще бъдат от 26 до 31 градуса.

Синоптичната прогноза на НИМХ при БАН за юли показва, че най-ниските температури през юли ще бъдат между 12 и 17 градуса, а най-високите - между 33 и 38 градуса.

Следете прогнозата >>