Инцидентът е станал на обед в района на Конския пазар до гробищата в Гоце Делчев, предаде БНР.

Димитрия Асенова от село Гърмен, квартал "Кремиковци", е простреляна в гърба, настанена е в реанимацията на болницата в Гоце Делчев.

Мъжът й е разказал, че двамата заедно са били на пазара.

Димитрия е седяла в каруцата и там е била простреляна с пистолет от мъж, който е работил на пазара.

Състоянието на жената е критично - има разкъсан черен дроб, травма на бъбрека, доста кръв в корема, има и голяма кръвозагуба, каза д-р Мария Радойкова, директор на МБАЛ- Гоце Делчев, пред "Фокус". 

Хирурзите д-р Геранов, Канелов, Даракчиев и анестезиологът д-р Мария Радойкова 3 часа оперираха пострадалата жена. За далака й нямало спасение, тъй като куршумът го унищожил и се наложило той да бъде махнат, съобщи struma.com. Стабилизирани са единият от бъбреците и черния дроб. Операцията е успешна, лекарите не се наемат с прогнози.

Пред болницата в Гоце Делчев се събраха роми, за да разберат има ли нужда да се дарява кръв.

Заподозрян като извършител е 82-годишен мъж от Гоце Делчев, съобщиха от полицията.

Свидетели на инцидента са съобщили в полицията за стрелеца, който имал психични отклонения. Той страдал от раздвоение на личността.

Днес дядото бил в ролята на пазач на обект - животински пазар и около обяд стрелял по крадци. Оръжието по всяка вероятност е незаконно, самоделно, твърдят от полицията, която прави с часове претърсване на дома. 

Стрелецът отказва да се признае за виновен и твърди, че е защитил собствеността на пазара, където преди години наистина е работил като пазач.