Припомняме, че Антон Тодоров подаде оставка след отправени заплахи към водещия на сутрешния блок по Нова телевизия Виктор Николаев. Вчера оставката му бе приета от Народното събрание.

Защо Тодоров не приема скункса и не проявява чувство за хумор става ясно от негов пост на фейсбук страницата му:

"Нека обясня нещо във връзка с предаването "Господари на ефира". Водя гражданско дело срещу тях с иск 50 000 лв. Моят адвокат заведе делото заради тяхно предаване от 29 юни, в което в продължение на 5 мин. показваха мои снимки до Химлер и Хитлер, показваха видео колажи с моя снимка върху тялото и униформата на нацистки военнопрестъпници, докато подчертаваха, че те са виновни за смъртта на 6 млн. евреи. И още други простотии", заявява Тодоров.

Бившият депутат уточнява, че по съвет на неговия адвокат, той не трябва да разменя реплики с  репортери от "Господари на ефира", камо ли да вземе скункс.

"Обратното може и ще бъде използвано в моя вреда на съдебния процес. Само да добавя, че държавната такса за такъв иск е 2000 лв. Добавете и адвокатските хонорари и тогава ще ви стане ясно защо не проявявам "чувство за хумор", както се дивят някои", уточнява Тодоров.

"Разберете нещо много просто - никой досега не е бъркал така дълбоко и болезнено в онова, което наричам икономически досиета на прехода. Олигархията и крадльовците, които ви ограбваха през тези 28 години са в основата на безпрецедентната атака срещу мен. Това само глупак или откровено необективен човек може да не го е осъзнал. Та вижте вчерашния "протест" на журналисти - там половината бяха от сектата на Прокопиев. Другите бяха службаши на още двама олигарси, с повдигнати обвинения за десетки милиони. Нима е толкова трудно да се види оставеното на масата?", коментира Тодоров.