Най-големите конкуренти на веригата „Лукойл“ - австрийската OMV и Shell, са свалили своите горива с 5 стотинки, показва проверка на LiveBiz. Други вериги бензиностанции в страната също обявиха по-ниски цени от днес. Дизелът навсякъде е станал 2.48 лв. или 2.49 лв. от вчерашните 2.52 лв. - 2.53 лв.

„Синхронното“ намаляване на цените на дребно може да потвърди съмненията на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която започна разследване на „Лукойл“ за евентуална злоупотреба с господстващо положение и за картел с другите фирми на пазара на горива в България.

В същото време големите вносители и производители на горива неведнъж се разграничаваха от „монополиста“ „Лукойл“ и подчертаваха, че имат независима ценова политика.

Според в. "Стандарт", "Лукойл" черпи с по-ниски цени на бензина и дизела заради четиридневната Кристияна Златева. Щерката на генералния директор на "Лукойл България" - Валентин Златев, се роди в разгара на скандала със затварянето на рафинерията заради отнетия от митниците лиценз.
От вторник нефтохимът отново работи.