В.Б. е предаден на съд за това, че в качеството си на длъжностно лице –„ръководител транспорт“ в частно търговско дружество за петролни продукти, в периода от 21.01.2013 г. - 02.07.2013 г. в София е присвоил горива, на обща стойност 1 558 669,85 лв., поверени му да ги пази и управлява. 

Присвояването е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

За улесняването му е извършено и друго престъпление -  в качеството си на длъжностно лице е съставял официални документи, в които е удостоверявал неверни обстоятелства. 

Престъпното поведение на В.Б. се изразявало в това, че през посочения период системно е отклонявал гориво, постъпващо в дружеството, за което работел, и го насочвал за разтоварване извън търговската база за получаването му. Вместо да запази интересите на работодателя си, В.Б. насочвал горивото към бази на други фирми и им го продавал, като получените средства присвоявал. 

След проведено съкратено съдебно следствие, на В.Б. е наложено наказание 12 години „лишаване от свобода“ 3 години забрана за заемане на длъжност, свързана със съхранението на горива. С присъдата е постановена и конфискация на 6 (шест) броя недвижими имоти на осъденото лице, 2 броя автомобила и 100 равни дяла от капитала на търговско дружество. По отношение на конфискуваното имущество, в хода на разследването са били наложени надлежни обезпечения- възбрана и запор.