Днес времето ще бъде предимно слънчево. Дневните температури ще са от 31 до 37 градуса. В следобедните часове и през нощта на места в западните райони и Северна България ще превали и прегърми.

Утре дневните температури ще са от 30 до 35 градуса. Вероятност от локални краткотрайни превалявания има над източните и южни планински райони. В сряда ще бъде сухо и по-горещо, с температури от 32 до 37 градуса. Ще бъде почти без валежи. Малка вероятност за слаби локални преваляваняи има над Източна Стара планина и планините на Югозападна България.

В четвъртък ще бъде слънчево, много горещо и сухо. Температурите ще се повишат още и вече има вероятност на места стойностите в следобедните часове да бъдат около и над 40 градуса. Най-високите стойности ще бъдат измерени по поречието на Дунав, западната част на Тракия и югозападните райони.

В петък ще остане много горещо, като по места не са изключени рекордни стойности. Ще бъде слънчево, а температурите ще са в интервала от 38 до 43 градуса. На места в низините не са изключени и малко по-високи стоийности.

В събота ще остане много горещо, с температури от 38 до 43 градуса. От запад ще се появи средна и висока облачност. В неделя от северозапад ще нахлува по-хладен въздух. На места, отначало в северозападната половина на страната, ще превали и прегърми. Възможни са неблагоприятни явления като шквалов вятър и локални градушки. Температурите ще се понижат с 10-12 градуса и ще са само малко над обичайните за периода от 30 до 35 градуса.

Следете прогнозата за времето тук>>>