Глобиха с 10 000 лева бивш шеф на ”Терем-Хан Крум”

stat
11:03  |  14 ноември 2017 | Общество / Редактор Десислава Димитрова /  
Глобата е наложена след решение на Върховния съд Глобата е наложена след решение на Върховния съд
Сн.: Shutterstock

Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) е глобила с 10 000 лв. бившия управител на „Терем-Хан Крум“ ЕООД Недялко Дечев.
Председателят на комисията е издал наказателно постановление срещу Дечев, който е управлявал държавното машиностроително предприятие от 19.06.2014 г. до 24.03.2015 г. и му е наложил глоба за нарушение на забрана след освобождаване от публична длъжност.

Постановлението е издадено на основание потвърдено от Върховния административен съд решение на КПУКИ, което е установило, че Дечев е сключил договори и подписал фактури с частно търговско дружество, в което в едногодишния ограничителен срок след освобождаване на публичната длъжност е започнал работа като управител.

След изтичане на срока за доброволно плащане наказателното постановление е изпратено на органите на Национална агенция за приходите за принудително събиране на наложената санкция, уточниха от КПУКИ.Последно в Общество


Радев обречен да трупа точки

Първите 12 месеца на президента Румен Радев показват устойчиви нива на доверие от около 60% и на недоверие – около и под 30%.