Във вторник източното крайбрежие на САЩ бе връхлетяно от силна снежна буря. Опасявайки се, че градските служби няма да се справят със ситуацията, кметът на Бостън Мартин Уолш нареди жителите да разчистят снега пред домовете си.
 
В деня на снеговалежа Джон Кери се намираше в Саудитска Арабия. Той се върна в САЩ в сряда, но в Бостън се прибра едва в петък.

Джон Кери непременно ще плати глобата. Скоро, след получаването на уведомлението за наказание, снегът пред резиденцията на държавния секретар беше почистен“, заяви прессекретарят на Кери, Глен Джонсън, цитиран от РИА Новости и "Фокус".

Обилни снеговалежи паднаха в североизточните щати Кънектикът и Масачузетс и създадоха проблеми с трафика, но Ню Йорк беше пощаден. Американската метеорологична служба призна, че е сбъркала с прогнозата, че мегаполиса ще бъде обхванат от историческа снежна буря. 

За разлика от сериозно засегнатите райони, където на места снежната покривка достигна 90 см, дори на места 1,5-1,8 метра, в Ню Йорк паднаха едва около 20-30 см.

Градът е претърпял значителни загуби, оценявани на 200 млн. долара, в резултат на решението на кмета да затвори улиците за всякакъв транспорт, с изключение на колите на градските служби.