Поехме Европредседателството с каска на главата

stat
17:02  |  7 декември 2017 | Политика / Автор Калина Петрова /  
Естонският вътрешен министър Андрес Анвелт пожела на Валентин Радев да е добре защитен по време на Председателството Естонският вътрешен министър Андрес Анвелт пожела на Валентин Радев да е добре защитен по време на Председателството

Вътрешният министър на Естония Андрес Анвелт символично предаде Председателството на българския вътрешен министър Валентин Радев.
В рамките на провеждащото се в Брюксел заседание на Съвета “Правосъдие и вътрешни работи“ се състоя кратка церемония по предаването на председателството на Съвета на ЕС в частта "Вътрешни работи".

 Андрес Анвелт подари на министър Валентин Радев каска с пожеланието да е добре защитен и да прояви сила през следващите 6 месеца, които са изключително важни за областта на правосъдието и вътрешните работи.

В работен план участниците в заседанието обсъдиха и въпроси, свързани с възстановяването на нормалното функциониране на Шенгенското пространство.

В рамките на формата Валентин Радев проведе кратка работна среща с британския министър на вътрешните работи Амбел Руд. Двамата обсъдиха приоритетите на предстоящото българско председателство на Съвета на Европейския съюз. По време на срещата бе заявено взаимното желание и готовност за спазване и развиване на високото ниво на сътрудничество и информационен обмен в областта на вътрешните работи след Брекзит.

Работата на формата „Правосъдие и вътрешни работи“ продължава. По време на заседанието министър Радев ще представи и приоритетите на Министерството на вътрешните работи, заложени в програмата на правителството по време на българското председателство на ЕС.
Последно в Политика


Учени подреждат пъзела ”българско наследство”

12 научни и културни институции се обединяват, за да наредят пъзела на българското наследство чрез изграждане на Център за върхови постижения.