През граничните пунктове на страната преминават само леките автомобили и автобусите, съобщиха от МВР.

С цел избягване на струпването на автомобили е създадена организация камионите да бъдат спирани и да изчакват преди пунктовете.

Опашки от тежкотоварни камиони се образуваха на ГКПП "Дунав мост".
От "Гранична полиция" в Русе коментираха, че причината е технически проблем със системата на МВР, който се е появил около 9,30 часа тази сутрин. Около обяд проблемът е бил решен, но само за половин час, предаде БТА.

Задръстването от тежкотоварни автомобили по ГП Е-79 е изключително голямо, каза Димитър Манолев, кмет на село Кулата. По думите му опашката от ТИР-ове, от двете страни на ГКПП – Кулата – Промахон е около 5 км.

„Шофьорите са изключително изнервени от забавения трафик, звуците от клаксоните на автомобилите са постоянни“, допълни Манолев, цитиран от "Фокус".

Технически проблем спря и регистрацията и прегистрацията на автомобили в КАТ. На 5 юни служителите на Пътна полиция в цялата страна отново ще възстановят работата, съобщиха от МВР.

По-рано граждани сигнализираха за опашки в КАТ-София и в страната. Те се оплакаха, че никой не дава информация на чакащите, предаде bTV.

Гишетата, на които се получават актове и други подобни дейности, функционират нормално.

Работи се усилено по проблема и след отстраняването му има готовност веднага да се възобнови дейността, твърдят от МВР.

Това не е първи подобен проблем през последните седмици. На 27 април повреден сървър отново блокира граничните пунктове и гишетата на КАТ. И тогава се стигна до километрични опашки.

Вчера пък за около 2 часа бе преустановено приемането на поръчки от Дирекция "Български документи за самоличност" за бързи и експресни паспорти, отбелязва Клуб Z. Според МВР причината пак беше технически проблем, но сайтове написаха, че няма хартия за паспортите.