Томас Мартин и Матеус Майер остават в Германия и са пуснати на свобода. Това заяви пред вчера адвокатът на немците от Ямбол Румен Бянов, цитиран от СливенИнфо.
Двамата бяха арестувани в Германия на 23 април т.г. Те бяха в затвор в Мюнхен, чакайки решението на немските магистрати. Освобождаването им е с решение на съда от 23 юни, което е изпратено по факса на адвокат Бянов. До окончателното приключване на делото в Сливен обаче немците нямат право да напускат Германия.
”Все още не сме превели изцяло мотивите. При всички случаи обаче решението ще стигне и до сливенската военна прокуратура, която поиска европейска заповед за задържане и екстрадиране, заяви защитникът на немците. Излизането на Мартин и Майер на свобода е лоша новина за българската прокуратура, коментираха вчера юристи.
През април немците бяха арестувани с европейска заповед по искане на сливенската военна прокуратура. Военните магистрати от Сливен обвиниха Мартин и Майер в кражба на танк, което предполага до 15 години затвор. Обвинението дойде през декември миналата година, когато германците бяха арестувани на турската ги граница, край село Факия. След пускането си под гаранция двамата живяха в ямболския хотел “Тунджа”, за да изчезнат мистериозно, бягайки нелегално от страната ни през април.