Недопустимо е народен представител да отправя публична заплаха към журналисти.

Антон Тодоров трябва незабавно да подаде оставка като народен представител.

Говори ли Антон Тодоров от името на Бойко Борисов или Цветан Цветанов, когато заплашва журналисти, заради зададени въпроси или когато се опитва да прави внушения за финансиране на медии и заявки, че ще стъпче противници, какъвто бе случаят със Сашо Диков преди седмица?

На тези въпроси ДБГ очаква публичен отговор от ръководството на партия ГЕРБ. С Цензурагейт се прави опит да заглуши и прикрие разширяването на "модела Делян", "Хасковогейт", "Суджукгейт" и всякакви следващи гейтове.

По-рано днес ГЕРБ се разграничи от заплахите към журналиста от Нова телевизия Виктор Николаев, които депутатът Антон Тодоров отправи тази сутрин по време на гостуването си в "Здравей, България". 

От ГЕРБ заявиха, че винаги са защитавали свободата на медиите.

"Смятаме, че свободната журналистика има правото да пита и да задава въпроси. За нас няма лоши и неудобни въпроси, а неточни отговори. Всички изказани тези на народния представител Антон Тодоров са негово лично мнение", заявиха от ГЕРБ.

В разговора с Тодоров, който говореше срещу президента Румен Радев за сделката с грипените, водещият Виктор Николаев попита дали става дума за "шайка". Това видимо изнерви депутата от ГЕРБ, който заяви:

"Много силни думи. Ще ви изядат хляба. Тя и вашата колежка беше тръгнала в такава посока, ама гледам - липсва столчето ѝ. За такъв въпрос, аз ако съм шеф в телевизията, уволнявам", каза Тодоров.


От "Нова телевизия" също излязоха с позиция по случая като заявиха, че приемат отправянето на заплахи от публични фигури към журналисти за недопустимо поведение. Ръководството на медията застава зад Виктор Николаев и останалите журналисти, чиято работа е да задават въпроси. Квалифицирането на журналистическите въпроси, вместо даването на отговори, е опит за подмяна на актуалните теми, заявиха още от "Нова телевизия". 


Дир. бг припомня, че това не е първият скандал на Тодоров с журналист. Кавга между него и журналиста Сашо Диков се разигра преди време в кулоарите на парламента като поводът бе обвинения на народния представител, че телевизия Би АЙ Ти се финансира от бившия собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев. 

Тогава Тодоров се обърна към Сашо Диков и заяви: "Аз съм по-нагъл и брутален от вас и трябва да го знаете. В момент, в който спрете да се занимавате с мен, аз ще продължа и ще мина през вас, по начина, който зная аз да го направя". 

Подобно отношение на Тодоров не е само към журналисти. Вчера на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов му се наложи да извинява от парламентарната трибуна заради лични нападки на съпартийника му към първата дама. 

Днес ГЕРБ отново се разграничават. 

Интересно докога или просто играта е на "доброто и лошото ченге"?! 

Този въпрос е логичен, тъй като и коалиционният партньор Валери Симеонов също отправи заплахи към Виктор Николаев. 

Вицепремиерът Валери Симеонов пък си позволи да коментира как Виктор Николаев е назначен в Нова.

„С конкурс ли сте назначен? Сложили са ви временен договор и са ви удължили. И останахте сам на всичко отгоре...“, обърна се Симеонов към Виктор Николаев.

Коментирайки скандалите с роднински назначения, вицепремиерът Валери Симеонов се обърна към Виктор Николаев с думите:

„Вие нямате ли роднини? Те не работят ли някъде? Къде работят? Използвали са връзките на водещия на Нова телевизия? Точно това е станало, бъдете сигурен. Утре, ако съм злонамерен ще разработя един „Викторгейт“. 

В случая нито Тодоров, нито Симеонов са говорили в телевизията като частни лица, а като народен представител и вицепремиер, така че се остава с впечатление, че това е отношението на властта към журналиста.