Благодаря му за тази постъпка, защото по този начин се пресичат опитите да бъде хвърлено петно както върху ГЕРБ, така и върху името на премиера, каза още Цветанов, който е и председател на ПГ на партията.

Още утре в НС ще бъде гласувано освобождаването на Живко Мартинов.

В продължение на няколко години този депутат от ГЕРБ е упражнявал натиск, за да получи определени облаги, използвайки името на премиера. Прокуратурата разкри, че Мартинов е поискал от търговец да му бъде предаден по 1 тон суджук, на обща стойност 45 000 лева, като аргументът на депутата бил, че стоката била предназначена лично за Бойко Борисов. Днес прокуратурата обяви и че Живко Мартинов е упражнявал натиск върху свидетели срещу него по скандала, гръмнал в последните дни "Суджукгейт".

По този повод Цветанов каза, цитиран в съобщение от партията:
"Силата на ГЕРБ е в нейната откритост и прозрачност. Ние никога не сме допускали поведение, което влиза в разрез със закона и морала. ГЕРБ никога не е толерирал поведение, което да хвърля петно върху партията, както се опитват някои хора".

Цветанов лично съобщи решението за Мартинов пред представители на областното и общинските ръководства на партията в Добрич и им припомни, че именно тук е бил най-слабият резултат на партията на местните, а след това и на президентските избори.

Нашето желание е в следващите месеци да се работи за възраждането на организацията, за нейното заздравяване и стабилизиране, да се върне доверието на хората, за да започнем да се готвим за предстоящите местни избори”, подчерта заместник-председателят на ГЕРБ, цитиран в съобщение на партията. Той представи новото, временно ръководство на структурите на ГЕРБ в област Добрич.

Ново редовно ръководство ще бъде избрано през есента.

Областен ръководител става вицеадмирал Пламен Манушев, депутат от ГЕРБ от добрички многомандатен район. За общински ръководител е определен Красимир Николов, който в момента е заместник-областен ръководител.

За да има приемственост, запазваме общинските ръководители на общините в областта, каза Цветанов.