Това заяви в Разград  заместник-председателят на управляващата партия Цветан Цветанов, предаде Дарик. Зам.-председателят на ГЕРБ бе града за участие в работна среща с областното и общинско ръководство на партията, както и с общинските съветници.

Вотът на недоверие няма да успее, категоричен бе заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Според него вотът на недоверие е допълнителен импулс за мобилизация за отговорна партия като ГЕРБ.

Той коментира още, че най-късно през юни партията ще бъде готова с кандидатурите си за президент и допълни, че в момента ГЕРБ обсъжда пет имена като кандидати, предаде БТА.

По думите му обаче не е изключено в процеса на работа да се появят и нови предложения, защото според него ГЕРБ вече има сериозна листа от достойни български граждани, които покриват конституционните изисквания за кандидат за президент.

"За мен по-важно е да не се отклоняваме от начертания управленски път на сегашното правителство и да противодействаме доколкото е възможно на популизма и на тази конфронтация за нестабилност и неустойчивост в българския политически живот, което е съотносимо и към управлението на страната", допълни Цветан Цветанов.

В Разград той коментира с местни активисти резултатите от местните избори в региона. Похвали ги затова че за пръв път в Лудогорието има общински кмет от ГЕРБ, общинските съветници са се увеличили от 31 на 32, а селските кметове - от 7 на 9.

Цветанов отбеляза, че в две от общините в региона - Самуил и Лозница, в местните парламенти има представители само на две политически сили - ГЕРБ и ДПС.

Несъстоятелни са тезите, че ГЕРБ се заиграва с ДПС, техните автори са от жълтите павета, не са ходили из смесените региони, допълни Цветанов.

Със суперлативи той коментира независимият депутат от Разградско Гюнай Хюсмен, който преди повече от година бе изключен от ДПС, но на местния вот чрез регистрацията на партия „Обединена България" спечели две от крепостите на движението - Исперих и Кубрат.

Далеч по-негативна бе квалификацията относно бившия коалиционен партньор на ГЕРБ Радан Кънев, който според него прави евтин политически пиар.