Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов е заявил това пред журналисти в Плевен, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

"ГЕРБ винаги е защитавала евроатлантическата идентичност и на това ще заложим и в тези избори", е заявил Цветан Цветанов. Според него президентът-обединител трябва да има натрупан опит и авторитет.

Цветанов смята, че няма нищо лошо номинацията да бъда свързана с политическа формация, защото даденият кандидат е имал възможност да бъде избран за депутат, кмет или участник в изпълнителната власт.

По думите му това дава допълнителна представа на избирателя за неговите качества.

Цецка Цачева като потенциална кандидатура

Цецка Цачева е един изключително ерудиран, всеотдаен човек - съвсем нормално е подобни хора да бъдат обсъждани като потенциални кандидатури за предстоящите избори, но към настоящия момент не бих дал нищо повече.

Това отговори Цветан Цветанов на журналистически въпрос. Той подчерта, че се ценят изключително високо личните й качества и че тя се ползва от доверието на ПГ на ГЕРБ и на всички парламентарни групи.

"Тя е изключително добър председател на Българския парламент. Аз съм убеден, че във всяка кризисна ситуации в парламента, един човек, който може да реши проблемите и да въдвори някакъв ред е г-жа Цачева", допълни той.

Цецка Цачева каза, че уважава чувството за хумор на представителите на медиите в Плевен и не пожела да говори по въпроса.