Изявлението бе направено по време на първото заседание на 44-ия парламент.

„В началото на 44-ото Народно събрание от името на ПГ на ГЕРБ искам да поздравя всички парламентарни групи за тяхното представяне на парламентарните избори“, каза той.

По думите му по силата на обществената подкрепа, която е получила ГЕРБ, тя е първа сила. Цветанов благодари на избирателите, подкрепили партията, които с гласа си са препотвърдили подкрепата си за реални решения за страната.

Според него, преговорите за коалиционно управление отчитат желанието на хората за дясно-центристка политика.

Цветанов изрази надежда политическият рекет да остане в миналото.

„ГЕРБ ще настоява за прозрачност и ясни принципи на управлението, за да не бъдем жертва на партийни и вътрешнокоалиционни интриги“, заяви той.

Цветанов посочи, че не заради каприз или политически егоизъм ГЕРБ са избрали да отидат на нови избори.

„Направихме нелек избор и платихме цената на този избор. В крайна сметка отново спечелихме вота на избирателите“, посочи той и подчерта, че за ГЕРБ управлението не е самоцел.

Зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че е нужен не само политически, но и обществен консенсус по приоритетите за страната.

„Ние знаем, че в масовите представи на българите именно ГЕРБ е партията, която се ползва с най-голяма подкрепа и доверие, когато става дума за отстояване на националния суверенитет“, каза Цветанов, цитиран от "Фокус".

По думите му политическият профил на ГЕРБ е познат и това е гаранция, че крайни форми на национализъм няма да бъдат допускани от опозицията.

„В парламента ще работим със съзнанието, че българите очакват от нас реални резултати. Продължаваме реформата на съдебната система“, каза още Цветанов и добави като приоритети качественото образование и здравеопазване както и икономическия просперитет.

Той заяви, че е против идеята на президента за промени в Изборния кодекс.

Цветанов декларира, че ПГ на ГЕРБ би желала да работи в условията на 44-ото Народно събрание в добронамереност.

Той посочи, че българският народ е мъдър и винаги усеща фалша в политиката и напомни, че България е парламентарна република.

БСП е в добра кондиция, има доста повече депутати

Това каза пред бТВ Владислав Горанов от ГЕРБ и министър на финансите във втория кабинет на Бойко Борисов в отговор на въпрос каква опозиция очаква в 44-тото Народно събрание.

„С 80 депутати БСП може сама да инициира вот на недоверие и да оспорва текстове в Конституционния съд. Надявам се на смислени дебати, не такива с фалцет и по-високи децибели”, заяви Горанов.

Той също бе категоричен, че до този момент не са обсъждани имената на новите министри.

По думите му е ясно само името на министър-председателя – Бойко Борисов.

От думите на Горанов стана ясно, че би приел отново да стане финансов министър, ако му предложат.