Решението е по предложение на Националния предизборен щаб, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Вчера зам.-предсдателят на партията Цветан Цветанов заяви, че имената ще бъдат обявени в периода между 22 септември и 2 октомври и днес стана ясно, че е избрана възможно най-късната дата. След нея започва едномесечната предизборна кампания за вота, който ще се проведе на 6 ноември.

Цветанов съобщи още, че кандидат-президентът ще бъде човек с управленски опит и медиатор, познат в европейските столици. В отговор на въпрос, макар и с усмивка, той намекна, че номинираният може да е жена, като заяви, че описането, което дава, приляга повече на дама.

Спряганата Кристалина Георгиева обаче вече категорично отрече, че ще се кандидатира.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова също вече заяви, че няма такива намерения. И днес тя го потвърди пред журналисти, че до този момент не са водени такива разговори с нея, освен това има достатъчно работа като кмет на столицата.

"Аз благодаря на всички, които сега ме номинират всеки ден, аз също имам свои номинации, те не са по-малко качествени, вероятно го правят, защото оценяват работата ми, но за да си свърша работата наистина имам нужда от спокойствие и от това да проконтролираме финала на всички тези обекти за тази година. Нямам врeме за евентуалности. Нека да работим стъпка по стъпка", каза Фандъкова.

Председателят на парламента Цецка Цачева също отрече тя да е кандидатът на ГЕРБ. Пред БНР тя заяви:

"Имам амбиции, имам намерения и цели, които гоня като председател на Народното събрание. Не се притеснявайте, ще продължа да ги спазвам. Няма опасност да бъда кандидат за друг пост".

АНКЕТА: Кой ще е кандидатът на ГЕРБ?