Основното, за което Патриотите ще настояват, е равнопоставеност между тях и ГЕРБ. По думите му основното и ръководещо е интересът на България и всичко останало са празни приказки.

„По какъвто и път да поемеш, ако политическите лидери не защитават интересите на държавата, не се стига до никъде и практиката го показа“, заяви Каракачанов по БНТ.

По думите му 80% от българските семейства имат доходи под 2000 лв. и не работят.

"Защо да работят като има будали, които да плащат? Е стига толкова!“, каза още Красимир Каракачанов.

Думите му са във връзка с постигнатото споразумение между ГЕРБ и ОП за вдигането на минималната пенсия.

„Увеличението ще бъде за хората, които са работили и са си плащали осигуровките, а не за тези, които са стояли в гетото, пили са бира и са слушали чалга“, обясни отново той.

Диалогът между ГЕРБ и патриотите е нормален, сподели още Красимир Каракачанов. По думите му разделението на министерските постове не трябва да изглежда като едно парцелиране на баница.

"ГЕРБ настояват да участваме с министри в управлението, но не е коментирано кои точно ще бъдат министерствата”, обясни по bTV и лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

По думите му първо предстои да бъде подписано коалиционното споразумение между ГЕРБ и Обединените патриоти и чак тогава да се разпределят министерските кресла.

Не ми е детска мечта да стана министър, но ако се наложи – ще поема тази отговорност”, каза Симеонов.

На слуховете, че той ще получи министерството на енергетиката, Симеонов каза: Ако се наложи мога да стана министър на енергетиката, но дали бих поискал – по-скоро не.

Симеонов очерта няколко трудни за консенсус с ГЕРБ точки.

„Ние не искаме мажоритарен вотнедодялана работа е този референдум. Имаме и различно схващане по въпроса със законодателните предложения на президента Румен Радев”, поясни Симеонов.

По думите му въпросът за уседналостта е спорен от гледна точка на някои европейски нормативи, но ограничаването на гласуването извън страните от ЕС е практика и в други държави и Патриотите напълно го подкрепят.

Стойнев: Коалицията ГЕРБ и Патриоти няма да издържи

„Коалицията ГЕРБ и Обединени патриоти е доста странна, няма как да издържи 4 години на такава силна опозиция като нашата”, коментира междувременно Драгомир Стойнев от БСП по bTV.

По думите му е съвсем нормално Бойко Борисов и ГЕРБ да дават заявка за пълен управленски мандат, тъй като до момента не са изкарвали нито един такъв.

„Обединените патриоти са хора, които никога не са подкрепяли Европейския съюз. ГЕРБ уж са проевропейска партия, но явно има някакви интереси, които водят до създаването на този кабинет”, допълни Стойнев.