Вчера Нинова обяви, че ще даде под съд премиера Бойко Борисов и всички от ГЕРБ, които са излъгали, твърдейки, че е била свързана с проекта по времето, когато беше зам.-министър. Тя дори изпрати писмо на австрийския посланик, в което го призова правителството и прокуратурата във Виена да се произнесат верни ли са твърденията на Борисов, че около "Цанков камък" има корупция.

На нарочен брифинг на ГЕРБ днес Атанасова коментира:

„С уважение към г-жа Корнелия Нинова ние не пускаме постове във Фейсбук, а даваме пресконференция, на която да отговорим на така наречените обвинения към премиера. Тя твърди, че никога не е имала нищо общо с корупционни схеми, с подозрения и уволнения във връзка със съмнения за корупция, за това, че никога за нищо не е лъгала и за това, че не е била зам.-министър по времето на Тройната коалиция. За да опресня паметта на г-жа Нинова, съм готова да цитирам медиите.“

Атанасова цитира материали от медии, в които по време на Тройната коалиция тогавашният министър-председател Сергей Станишев посочва, че Корнелия Нинова ще бъде уволнена, тъй като има сериозни обвинения срещу нея. Атанасова цитира още и тогавашния президент Георги Първанов, който твърди, че действията на премиера са закъснели.

„Стигаме и до т.нар. австрийска връзка и данните, които г-жа Нинова ще изпраща на австрийското правителство. Отново сте закъсняла, г-жо Нинова, защото още през 2010 г. Бойко Борисов разговаря с президента на Австрия за целия проект „Цанков камък“. Австрийският президент тогава казва, че „ако това се случи, ще бъде грандиозен скандал и дори не може да го осмисли“, добави депутатката от ГЕРБ, цитирана от "Фокус".

„Ако г-жа Нинова има намерение да завежда дела във връзка с твърденията, че лъже, бих я посъветвала да заведе дела и срещу още няколко човека - ген. Решетников, Румен Петков и Георги Гергов, които също твърдят, че тя лъже. Ще цитирам нейния приятел г-н Гергов: "Истината не е приятел на Корнелия Нинова“. Очакваме тези хора също да бъдат приведени под отговорност“, каза още Атанасова.

Вчера Нинова подчерта, че проектът "Цанков камък" стартира при правителството на Симеон Сакскобургготски през 2001 г. и тя няма никакво отношение към него, дори и като зам.-министър в друго правителство - от 2005 до 2007 г.