Корнелия Нинова изглежда или като много слаб лидер в лицето на хората, или като демагог, декларира от името на ГЕРБ в парламента депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. 

Като аргументи за констатацията си от трибуната тя изреди: заради демагогията с подкрепения от тях кандидат за президент Румен Радев; заради предложеното споразумение за честни избори; заради подписаната от евродепутатите на БСП резолюция на ЕП за миграцията - с което не се съобразяват с позицията на партията, и последвалото разграничаване на ръководството от тях.

Подозирам, че ще се разграничите и от Радев, когато загуби изборите, допълни тя.
Радев, който не е подал оставка като несъгласен с правителството, а рапорт за пенсиониране, взел е 20 месечни брутни заплати, обезщетенията, парите за удоволствие, летял е общо 10 часа, за които също е взел средства, и всичко това струва на българския данъкоплатец около 135 хил. лв., изреди депутатът.

Преди това в отговор на въпрос на "Атака", министърът на отбраната Николай Ненчев каза, че през 2015 г. ген. Радев е летял 6 часа и е получил 13 000 лв. за това - малко повече от 2000 лв. на час, а през 2016 г. е летял около 4 часа и е получил 8000 лв. за това.
Министърът отбеляза, че за същите пари полковник от ВВС е летял десет пъти повече.

Този ли човек, демагог, попита Атанасова, ще ми говори за социална държава, за пенсиите на хората, които кабинетът на ГЕРБ увеличава неколкократно, и ще осигури допълнителни средства за коледни добавки за пети път.

Тя отбеляза също, че Корнелия Нинова и Илияна Йотова, които сега предлагат споразумение за честни избори, са сътворили аферата "Костинброд".

Доверието не се гради с манипулации, с лъжи, а с работа с хората, подчерта Десислава Атанасова.

В момента "дори да замените онзи, който ровеше земята, с този, който е паднал от небесата", пак няма да спечелите изборите, обърна се тя към левицата.

БСП: ГЕРБ и компания се опитват да очернят ген. Радев

Това заяви депутатът от "БСП лява България" Атанас Зафиров в изявление от парламентарната трибуна.

"Ненчев направи от тази трибуна много грозно внушение - летателните часове въобще нямат нищо общо с възнаграждението, това са средства, които се полагат на всеки български летец от капитана до генерала", заяви депутатът.

По думите на Зафиров министърът току-що е зашлевил един звучен шамар и е обидил показно всички български кадрови офицери, като е поставил под съмнение цялата система за обезщетение при напускане на армията.

Той обвини управляващите, че са променили изборното законодателство в последната секунда и са създали предпоставки за хаос и беззаконие в изборния ден.

"Правите списъци с партийни назначения, в които залагате пред всяко име конкретни цифри като очаквани гласове, това е съвременният данък "ангария", посочи Зафиров.

Плашите хората с оставки и внушения, че едва ли не това правителство е единственият гарант за стабилността и европеизацията на страната, добави той.

Говорите за подписани споразумения, а приехте да подпишете изключително неизгодното споразумение между ЕС и Канада, отбеляза още Зафиров по адрес на ГЕРБ.

Дават Атанасова на ЦИК, искат глоба

По-късно Инициативният комитет, издигнал ген. Румен Радев и Илияна Йотова, подаде жалба до ЦИК.

"Станахме свидетели на грубо погазване на изборните норми на Изборния кодекс. Народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова представи декларация, опетняваща доброто име и честта на кандидата за президент ген. Радев. Считаме, че това е противозаконно нарушение на чл. 182, ал. 1 от ИК, който забранява предизборна агитация в държавни и общински учреждения, институции“, пише още в жалбата.

В нея се подчертава, че за такова нарушение са предвидени глоби от 300 до 1000 лв.