Това коментира на страницата си във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод днешната извънредна среща на премиера Бойко Борисов със синдикатите по повод клас прослужено време. 

"Желанието да се премахне класът е на ГЕРБ. То беше изразено от възможно най-отговорното място - българския парламент и то от председателя на бюджетна комисия. Г-н Борисов, ще повярваме, че не разигравате театър с г-н Симеонов, ако до края на деня и г- жа Стоянова се откаже от предложението, от името на ГЕРБ”, написа още във Фейсбук лидерът на социалистите.

Дир. бг припомня, че след срещата днес стана ясно, че класът за прослужено време засега няма да отпадне. За това се разбраха премиерът Бойко Борисов и синдикатите. Бизнесът е твърдо против добавката.

Преценявам, че беше грешка да казвам личното си мнение за отпадането на класа за прослужено време, защото то се прие като позиция на правителството. Лично изказвам съжаление за отзвука, който предизвикаха думите ми, личното ми мнение, изказано без някой да го е искал от мен. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов в Министерски съвет след среща с премиера Бойко Борисов и синдикатите.

„Съжалявам, че съм си изразил личното мнение, ще се постарая занапред това да не се повтаря“, заяви той.

Класовете за прослужено време трябва да отпаднат, каза на 13 юли пред журналисти в МС вицепремиерът Валери Симеонов след среща с работодателски организации. Това е един остатък от миналото, добави тогава той.  

По време на срещата премиерът Борисов е уверил синдикатите, че темата за клас „прослужено време” не стои на дневен ред. Това потвърдиха лидерите на двата синдиката.