От ГЕРБ: Нинова отдавна трябваше да е на хладно и тъмно

stat
09:59  |  19 май 2017 / Редактор Десислава Димитрова / обновено преди 4 минути

ГЕРБ обвини БСП в недостойна кампания към кабинета "Борисов 3", която водела с нейните "небългарски" обръчи в парламента - ДПС, и атакува остро Корнелия Нинова.
Това направи депутатът Антон Тодоров, четейки декларация от името на парламентарната група, след като по-рано Нинова отправи тежки критики към управляващите. 

Тя заяви, че в предизборната кампания са обещали, че са готови да управляват, а стартът им се е оказал фалстарт.

"Зам.-министър с хитлеристки поздрав и вицепремиер с майтапчийски снимки от "Бухенвалд", докъде докарахте европейска България? Заради властта и парите ли сте готови да пренебрегнете изконни европейски и български ценности? Искаме оставката на Валери Симеонов", призова лидерът на социалистите. 

В отговор Тодоров изригна:

"Днешната боркиня с корупцията г-жа Нинова би трябвало да отговаря на конкретни въпроси. Ако в България имаше съд и прокуратура, тя отдавна трябваше да е на място хладно, на място тъмно”.

По думите му тези хора е трябвало най-накрая да се извинят за престъпленията на БКП и за своите престъпления по време на 28-годишния преход.

"Г-жа Корнелия Нинова каза, че БСП никога не е участвала в приватизация и не е участвала в това, което нарича "сдружения за кражби и грабежи”. А приватизирането на външно-търговското дружество "Техноимпекс”, което само в една столица – Хараре, има активи за милион и половина? Тя, което приватизира с РМД за сумата от 70 хил. долара. Как ви се вижда? Това участие ли е в бандитска приватизация?”, попита Тодоров, цитиран от "Фокус".

По повод заявеното от БСП, че зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев - преди това депутат от ГЕРБ, е твърде млад, за да заема поста, Тодоров заяви: 

"Техен министър-председател стана на 34 години такъв и доведе до такава сполука България - визирам лицето Жан Виденов, че милиони българи излязохме на улицата и ги свалихме с камъни и дърве”, каза още Антон Тодоров.

С тона, който зададохте, искате постоянно да рушите доверието към българския парламент, заяви пък председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод атаката на БСП.

"Декларацията и тонът го зададохте Вие от ляво, защото от ПГ на ГЕРБ знаем какъв е вашият подход и бяхме готови с два вида декларация. Вие поръчахте това да бъде днес в парламента, моля бъдете коректни. Ако бяхте достатъчно коректни, градивни и се отнесете с необходимото уважение към тези хора, които днес са в залата, щяхме да имаме декларация за предстоящия празник 24 май“, каза още той.


Последно в Политика


28 г. след Голямата екскурзия раздорът е между мюсюлманите

През май 1989 г. започва една от най-големите изселнически кампании в историята, останала известна като Голямата разходка - на българските мюсюлмани към Турция.


Смятате ли, че разсекретяването на стенограмата ще доведе до разкриване на истината за КТБ?

Да Не Не знам
Можем ли да намалим катастрофите по пътищата? Да се избират ли депутатите мажоритарно в 2 тура?