Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Антон Тодоров по време на извънредна пресконференция във връзка с изявления, направени часове по-рано от БСП за КТБ.

Антон Тодоров смята, че в БСП има голям познавач на темата с КТБ.

„Той може да изнася лекции за Цветан Василев и се казва Кирил Добрев“, коментира Тодоров, цитиран от "Фокус".

Цветан Цветанов каза, че може би затова Корнелия Нинова иска да излезе истината кой политик е финансиран от КТБ.

Председателят на БСП Корнелия Нинова каза по-рано, че утре внася писмо до Специализирания наказателен съд да бъдат огласени политиците, финансирани от КТБ.

Нинова иска от Спецсъда имена на политици с пари от КТБ >>

Наскоро Специализираната прокуратура обяви, че политици са взимали пари от КТБ, но беше назовано само едно име - на евродепутата Николай Бареков.

На въпрос превишил ли е президентът Румен Радев правомощията си заради Цветан Василев, Цветан Цветанов отговори, че не би искал да коментира изказванията на президента.

„Въпреки че от време на време президентът дава лични оценки и нападки, не смятам, че трябва да се придържаме към този тон“, каза още той.

Преди два дни Румен Радев каза, че ще гарантира сигурността на ексбанкера Цветан Василев, ако той се върне в България и даде показания.

Дали държавният глава е превишил правата си беше попитана от журналисти и Корнелия Нинова.

Тя отговори, че случаят "КТБ" за БСП е по-интересен с това кои са политиците,  взимали пари от банката, отколкото с позицията на президента за Цветан Василев.