Договорката е станала по по искане на Патриотичния фронт, а от ГЕРБ са се съгласили. Те са постигнали консенсус и по това да има помощи за семейства с до 3 деца.

Днес двете партии водиха отново разговори. Оказа се, че Патриотичният фронт може да подкрепи ГЕРБ като подпише програма за управление, но не и да участва във властта.

"Никой от политическите лица няма да влезе в състава на правителството. Нито г-н Каракачанов ще става министър на отбраната, нито Поли Карастоянова ще става министър на туризма, нито Валери Симеонов ще става някакъв си", заяви Валери Симеонов по повод такава информация в някои медии.

ПФ е категорично против Корман Исмаилов и Народна партия „Свобода и достойнство”, които са част от Реформаторския блок да имат свой представител във властта.

По-рано и лидерът на ДСБ Радан Кънев (РБ) отрече да има условие да е правосъден министър.

По-рано днес ГЕРБ проведоха втори кръг консултации и с АБВ. След разговорите от формацията на Георги Първанов заявиха, че не биха участвали в дясноцентристка коалиция, но биха подкрепили отделни политики, полезни за страната. АБВ смятат, че най-полезна би била широка коалиция, в която да участва и БСП.

Анкета: С кого да се коалира ГЕРБ?