По този начин вицепремиерът и кметът на София оставиха непокътната гатанката, публично подхвърлена днес от Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ.

Първо по Би Ти Ви, а после пред журналисти в парламента Цветанов каза, че кандидатът е един измежду Фандъкова, Дончев, Цецка Цачева и бургаския кмет Димитър Николов.

Обаче кандидатската си двойка президент – вицепрезидент ГЕРБ ще обяви на 2 октомври.

Репортерските хитрости загадката да бъде поне отчасти разбулена не успяха засега.

Дончев: Рано е

Много рано ме питате, до неделя има два дни. Има избран кандидат, който е много добър, и се надяваме да спечели подкрепата на много български граждани. Ще го научите в неделя.

Така вицепремиерът Томислав Дончев отговори в кулоарите на Народното събрание дали той е номинацията на партията за кандидат президент.

Аз си работя добре на другата страна на булеварда, по нескромна оценка се справям, макар че има големи предизвикателства, коментира Дончев, попитан дали би се чувствал удобно на "Дондуков" 2.

Фандъкова: Ще почакате един ден

В отговор на въпрос за кандидата на ГЕРБ за президентските избори кметът на София каза, че има още един ден и отговорът ще бъде ясен.

"Няма да ви издам нищо. Обсъждаме различни варианти, включително и моето име, но остана само един ден да изчакате", каза кметът Фандъкова, цитирана от БТА.

„Ясен знак“ за Димитър Николов?

От друга страна сайтът „Флагман“ видя „ясен знак“, че най-вероятният кандидат на ГЕРБ е кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-председател на ГЕРБ.

Премиерът Бойко Борисов ще пристигне утре сутринта в Бургаска област, за да открие рибарското пристанище в Черноморец, подчертава сайтът, позовавайки се на правителствената пресслужба.

Церемонията ще започне в 9 часа, а само 24 часа по-късно партията трябва да обяви кандидата си за президент.

Освен това според „Флагман“ пловдивско издателство вече е отпечатало луксозна книга с биографията на Николов. Борисов обаче „е забранил категорично на хората, които знаят кой ще е кандидатът на ГЕРБ, да споделят тази информация“.

АНКЕТА: Кой ще е кандидатът на ГЕРБ за президент?