От нея ще бъде приспаднат периодът, в който подсъдимият е бил по домашен арест, реши Старозагорският окръжен съд.

Съдът лиши Сапунджиев от право да шофира 5 години.

Той трябва да плати и разноските по делото в размер на 10 000 лв.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в Пловдив в 15-дневен срок.
Майката на Паоло - Красимира Иванова, не скри неудовлетворението си и каза, че най-вероятно ще обжалват на по-горната инстанция.

По-рано днес Окръжна прокуратура поиска 6 години и 6 месеца за Сапунджиев.
Обвинението е по член 371 от НК за убийство по непредпазливост на пешеходна пътека, което предвижда от 3 до 10 години лишаване от свобода.

Прокуратурата представи и две подписки от граждани, които настояват за справедлива присъда.

Сапунджиев се призна за виновен и поиска съкратена съдебна процедура, което намалява присъдата. Молбата му беше уважена от съда.

Освен това, по негова искане мярката му за неотклонение "домашен арест" беше променена на "парична гаранция" в размер на 1500 лева, но със забрана да напуска страната.

Мотивът беше, че след инцидента съпругата и двете му деца са се преместили да живеят в Берлин и той е останал сам в къщата им в старозагорското село Змейово. Адвокатът му разказа, че дори нямало как да си купи хляб и съседи му носели.

По време на заседанието стана ясно, че Сапунджиев има 7 наказания от КАТ, сред тях е и за шофиране с 86 км в час по улиците на Стара Загора.
Две трети от глобите не са заплатени до този момент.

Последната дума на Сапунджиев беше, че не иска да влиза в затвора.

Преди началото на съдебното заседание, което продължи 5 часа и имаше 5 почивки по 15 минути, пред сградата на съда имаше мирен граждански протест, който поиска справедлива присъда за Георги Сапунджиев.