Това пише в профил на президента Георги Първанов във Facebook, който обаче се оказа фалшив. 

Човекът, който се представя за държавния глава, е коментирал на страницата: "Нека Бог да ни е на помощ!"
И двата постинга са харесани и коментирани от десетки потребители на социалната мрежа.
Мнимият Първанов има 4900 приятели на страницата си, сред които много политици и бизнесмени. 

От прессекретариата на държавния глава обясниха по-късно, че цитираните думи не са на президента и уточниха, че позицията си Георги Първанов е обявил в поздравлението, което отправи към Росен Плевнелиев, веднага след изборите, предаде БНТ.
В истинската си страница държавният глава напомня, че отношението си към избора на Плевнелиев за президент е изразил в поздравлението си към него.
Уточнява, че цялостната си оценка за изборите, както и по актуални политически въпроси ще обяви на пресконференция в петък.

Миналата седмица, когато от ЦИК връчиха на Росен Плевнелиев и Маргарита Попова удостоверения за избора им за президент и вицепрезидент, Първанов присъства и ги поздрави с усмивка и чаша шампанско. Тогава той коментира пред журналисти, че е удовлетворен, че независимо от острите стрели, които е имало по време на предизборната кампания, се е чуло посланието на Плевнелиев, че ще надгражда това, което са направили предишните президенти.

Междувременно, след като лидерът на БСП Сергей Станишев отказа да поздрави ГЕРБ за победата на изборите, защото, според него, са спечелени нечестно, премиерът Бойко Борисов коментира: "Георги Първанов е по-голям политически играч. Факт е, че той и на двата тура ме поздрави за доброто представяне, а Станишев не го направи".