Това заяви в интервю за "Епицентър.бг" депутатът от ГЕРБ Георги Марков. Аз съм лоялен член на ПП на ГЕРБ, винаги ще подкрепям Борисов, но в този случай ще гласувам против, защото ходя пеша на работа до Народното събрание и няма да се червя пред моите избиратели, пояснява депутатът. 

 Нашата Конституция е ясна, че брак има само между мъж и жена! България е страна с патриархални традиции, ние сме християнска и православна държава, допълни Марков. 

Не съм съгласен с твърденията на политолога Андрей Райчев, че нямало къде да ходим и ще трябва да признаем третия пол - щом сме тръгнали към богатите страни, щом те ни дават еврофондове и черпим блага, можем да си затрием суверенитета и те да ни казват какво да правим. Това не е вярно! България, както всички останали членки на ЕС, с членството си в Съюза не са загубили напълно суверенитета си. И не са верни твърденията на някои министри от кабинета на Борисов, че ако искаме да сме европейска страна, трябва да приемем конвенцията. За справка - Унгария е била, е винаги ще бъде по-европейска от нас по редица съображения, но Виктор Орбан и неговото правителство не ратифицира конвенцията, както и правителството на Робърт Фицо (министър-председател на Словакия – б.р). Аз не съм съгласен и никога няма да гласувам за това, едно момченце в отделенията, което си мисли, че е момиченце, да ходи в женската тоалетна и това да се толерира от българското общество. Нашата Конституция е ясна, че брак има само между мъж и жена! България е страна с патриархални традиции, ние сме християнска и православна държава.

И искам да обърна внимание на онези членове на кабинета, които пробутват тази конвенция, както и на някои политолози, коледното обръщение на министър-председателя на Унгария, който е за защита на християнската култура. Той каза, че дори и тези, които не ходят на църква, атеистите, също са християни. Нашата християнска и православна култура изключва тази дивотия, заяви Марков. 

Той не мисли, че има общо между европредседателството и тази конвенция. За нея се говори отдавна.