Георги Марков ще бъде кандидат за депутат на ГЕРБ от гражданската квота. Той обяснява, че е приел защото е хубаво като депутат от Великото НС да даде част от опита си - юридически и политически, на сегашния парламент.

Освен това има личен ангажимент към Бойко Борисов да му помогне да спечели в София: "Аз съм роден на пъпа на столицата, работил съм в града. Инициатор съм на закон от 1991 г., с който реституирахме 25 хил. магазини. Сега собствениците си помагат с наемите. Сигурен съм, че в София ще спечеля изборите".

"Аз съм благодарен на Борисов, че направи пешеходния бул. "Витоша", който е една истинска европейска улица, за това, че само за 21 минути с метрото стигам от летището до дома си. Радвам се на "Арена Армеец", на чудесната магистрала до морето...", заяви Марков.

Предложението на бившия премиер той да стане кандидат-депутат е направено пред Виктор Орбан: "Снимахме се тримата. За мене е голяма чест точно пред Орбан да бъда номиниран".

Той възнамерява като гражданско лице да предпазва Бойко Борисов от лоши коалиции:

"Има вкретеняване на политическия живот, нагон за правене на партии и коалиции. Сульо и Пульо се коалират, само и само да влязат в парламента и пречат за формирането на стабилно управленско мнозинство.

Искам да предпазя Борисов да не прави коалиции с никого. Ако спечели изборите, той трябва да състави кабинет. Ако го приемат, приемат. Ако - не, следващата политическа сила да го стори. Ама тя ще каже: "Ние не можем". Тогава - избори до дупка. Казах го през 1990 г. и познах".

Бившият конституционен съдия вижда състава на следващия парламент като много труден за съставяне на правителство и не изключва в късното лято или есента да има избори, но се надява този път българите да гласуват реално.