Младежът, който беше задържан в края на февруари, обжалва решението на Градския съд, който вече му наложи най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража".

Решението на съда е окончателно и предстои делото да започне по същество.

По време на едночасовото заседание обаче съдът направи забележки на адвокатката на Матев за неправилно комуникиране с прокуратурата в залата и съдебния състав, съобщи bTV.

Разследването е приключило, но обвинението не може да осъществи контакт със защитата на Матев, за да му предяви материалите. Така делото не може да влезе в съда.

По време на предишното заседание на съда прокурорът изтъкна, че след убийството младежът е променил външния си вид и е изтрил е всички свои снимки в интернет. Освен това клетка на мобилен оператор е засякла телефона му в 11:42 часа до мястото, където бе убит ученикът, а самото престъпление е извършено в 11:43 часа.

Обвинението изтъкна още, че съдебно-медицинската експертиза е показала, че Георги не е издъхнал веднага, изпитвал е значителни болки и е осъзнавал преживяния ужас.

Ако бъде осъден, след редукцията, предвидена в закона за непълнолетни, какъвто той е бил към 2015 г., Матев може да получи от 5 до 12 години и лишаване от свобода.