Задържани 11 души, като се очаква броят им да нарасне. Сградата на Изпълнителната агенция Автомобилна администрация е запечатана, като антимафиоти са иззели компютри и документация.  До този момент няма информация да е арестуван  директорът на агенцията, съобщи БНР.

По неофициална информация са задържани лица от по-ниските нива в службата.

Операцията на ГДБОП е заради съмнения за търговия с шофьорски книжки и получаване на подкупи.

Това е поредната операция срещу корупционни схеми в ДАИ.

През март Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу 8 участници в организирана престъпна група. Обвиняеми за искане и получаване на подкупи са бившият директор на Автомобилна администрация Цветелин Цветанов и още 7 бивши служители на агенцията. Те събирали т.нар. „такса спокойствие" от автопревозвачи.

КРЪСТОСАН ОГЪН: Имало ли е политически чадър над шефа на ДАИ?

Множеството арести на служители на автомобилната администрация от вчера вечерта вероятно ще се превърнат в повторение на аналогичната акция от Варна преди месеци и заподозрените за „търговия” с шофьорски изпити ще бъдат освободени. Това каза по bTV председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов.

„Надали става дума за схема. Колегите, които се занимават с изпити в момента в по-голямата си част са пред пенсия, надали биха рискували. Те са под натиск от ниското заплащане и нелоялните фирми, които стигнаха до физическа разправа с някои от тях”, коментира Иванов.