Това бе съобщено от премиера на страницата му във Фейсбук.

"С новото ръководство успяхме да го стартираме отново и го довършихме само за шест месеца. Газопроводът до Силистра е с дължина 80 км и има капацитет за пренос на 100 хил. куб. метра на час", пише Борисов.

Благодарение на него ще могат да бъдат газифицирани всички общини пo трасето, а от услугата ще могат да се възползват както битовите, така и индустриалните потребители. Стойността на инвестицията е общо 12 286 000 евро.

Положихме огромни усилия, за да финализираме успешно проекта, който е със статут на обект от национално значение. Подобни бързи действия са истинските реформи в сектора, които значително ще подобрят качеството на живот на жителите, подчертава Борисов.

България иска да стане платформа за продажбите на „Газпром“ в Европа 

България, която в края на 2014 г. наложи вето на реализацията на руския проект „Южен поток“, сега иска да стане ключов възел за разпространяване на руския газ, пише руският вестник „Известия“, цитиран от Фокус.

Българският заместник-министър на енергетиката Антон Павлов заяви пред изданието, че правителството в София ще настоява за продължение на „Турски поток“, който заменя проекта „Южен поток“, до строящия се газопровод между България и Гърция.

Така България ще се превърне в своеобразна врата в европейската газотранспортна система.