До затварянето на движението и в двете посоки се стигна, след като един от протестиращите легна на трамвайните релси, препречи движението на трамвай 22, а останалите граждани, изразяващи недоволството си, го последваха.

Те скандираха името на държавния глава Румен Радев и го призовават за намеса в разрешаването на проблема.

Протестиращите скандираха и "Оставка" и пускаха патриотични песни.

Повечето демонстранти бяха пенсионери.

Вижте снимки >>

При протестиращите пристигна група общински съветници от Столичния общински съвет - от БСП, както и новоизбраният депутат Александър Симов.

Няколко от членовете на КЕВР бяха посрещнати на влизане в сградата със скандирания "Оставка" и "Душмани".

Двама от протестиращите пред сградата на КЕВР се опитаха да влязат в сградата на Комисията. Те успяха да преминат металните заграждения и се насочиха към входа на сградата, където в момента се провежда закрито заседание на КЕВР, но опитът им бе предотвратен от полицията.

Със съдействието на органите на реда през блокадата на протестиращите успяха да преминат трамваи 20 и 22, блокиран остана трамвай 23.

Движението през бул. „Княз Александър Дондуков“ бе затворено.

Временно бе променен маршрутът на трамвайни линии във връзка, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Трамваите по посочените линии се движеха до паметника на Васил Левски. Бяха осигурени автобуси за придвижване на гражданите от ул.„Възкресение“ до Централни хали.

На закрито заседание КЕВР се очаква да приеме окончателно решение за повишаване на цените на парното и на тока.

Вече стана ясно, че от 1 април природният газ поскъпва с цели 30%. Това ще доведе до поскъпване на парно, топла вода и дори и тока заради когенерациите.

Топлофикационните дружества изказаха своите становища на миналото заседание на енергийния регулатор. Те одобриха поскъпването.

Гражданският протест е против предложеното увеличение на цената на топлинната енергия за клиентите на „Топлофикация” София, както и повишаването цената на водата с 18 % от 1 април.

Протест имаше и преди дни по време на общественото обсъждане. Тогава десетки протестиращи блокираха бул. "Дондуков" и предизвикаха хаос в движението.

Вчера от Федерацията на потребителите обявиха, че ще дадат на съд по-високите цени на газа. Те получиха подкрепата на БСП. От левицата ще помогнат с юридическа помощ.

Преди дни от левицата обвиниха КЕВР, че с действията си подпомага бъдещото правителство на ГЕРБ. Те настояха новият кабинет веднага да повиши доходите на най-бедните, за да могат да поемат повишението на цените. От левицата дори поискаха  моментално спиране на повишението на цените.

От ГЕРБ контрираха, че БСП се заиграва политически с темата и напомниха, че лица, близки до социалистите, са били на протеста пред КЕВР. Те обещаха, че първите мерки на новия кабинет ще са да накарат "Булгаргаз" да намери резерви и да понижи цената на газа.