Работодателите се надяват на решенията на ЕС и постигнатото споразумение с "Газпром", нашето правителство да успее да договори по-добър договор за България, за да може индустрията ни е да спокойна, че това, което плащат заводите в България, същото плащат и конкурентите ни в Германия.

Това коментира пред журналисти председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев, цитиран от БТА.

По отношение на новата цена на природния газ Домусчиев отбеляза, че формулата, по която се определя цената синьото гориво, на този етап все още не може да бъде променена. Това е нещо неизбежно и ще трябва да го платим, ако расте цената в Германия, ще расте в България. Да се надяваме, че това увеличение ще бъде максимално контролирано от КЕВР, посочи още той.

По-рано днес стана ясно, че най-вероятно КЕВР ще се съгласи с Булгаргаз цената на газа да се повиши с близо 30%.

В отговор на въпрос, ако бъде преизбран на поста какви цели си поставя Домусчиев изтъкна намаляването на бюрокрацията и запазване на ръста на икономиката.

Сред политическите послания към партиите във връзка с предстоящите избори той посочи спечелилите да се вслушат в приоритетите на работодателските организации, които са важни за развитието на икономиката и на държавата.

В обръщение към делегатите на общото събрание на работодателската организация Домусчиев изтъкна засилването на отговорността на КРИБ към работници и служителите във връзка с нарастващата вътрешно-политическа, икономическа и международна нестабилност. Той изтъкна още, че към днешна дата броят на новоприетите членове е 341 компании, което е удвояване на членската маса. В организацията членуват над 90 на сто от банките.