Проучват за газ в блок ”Хан Аспарух” още 2 години

stat
12:36  |  14 март 2018 | Бизнес / Редактор Георги Брандийски /  
МС прие искането на титулярите ”Тотал”, ОМВ и ”Репсол” за удължаване на проучването МС прие искането на титулярите ”Тотал”, ОМВ и ”Репсол” за удължаване на проучването

Срокът за търсене и проучване на нефт и природен газ в "Блок 1-21 Хан Аспарух" ще бъде удължен с две години.
Това реши правителството, приемайки искането на титулярите на разрешението - "Тотал", ОМВ и "Репсол", съобщи пресслужбата на кабинета.

Блокът е разположен в изключителната икономическа зона на България в дълбоко Черно море и се проучва въз основа на договор, който изтече в края на януари т. г., се напомня в прессъобщението.

През двегодишното удължаване на срока ще бъдат извършени допълнителни геолого-геофизични работи и сеизмични изследвания на обща стойност 3 млн. евро.

Министерският съвет одобри и издаването на разрешение за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми в площта "Чуката", разположена на територията на община Ивайловград. Проучванията ще се извършват от "Източни ресурси" ООД.

За 3-годишния срок на разрешението дружеството ще вложи минимум 454 хил. лева в проучвателните дейности, които ще се осъществяват при ограниченията на законодателството и заплащане на нормативно определените такси и обезпечения.
Последно в Бизнес


Психолог: Поне седмица се адаптираме след часовата смяна

Хората, които страдат от безсъние и които са по-изнервени и тревожни, по-трудно се адаптират към преминаването към лятно или зимно часово време