Пострадали са 44-годишен мъж, две жени - на 20 и 63 години и 5-годишно момиченце.

Семейството е от град Койнаре, но било на гости при свои роднини в Пловдив. Заредили опела си на газстанция в града и след 150 м колата избухнала, съобщиха "24 часа" и "Марица". Взривът е станал на един от най-оживените булеварди в града под тепетата - "Васил Априлов". Пътниците са оцелели по чудо.

Според разследващите причината за произшествието е, че газовата бутилка е била препълнена. Заради жегите пропан-бутанът се разширява и предизвиква експлозия.

Пострадалите са настанени в Клиниката по изгаряния на УМБАЛ "Св. Георги". Те са вдишали и токсични газове.

Най-тежко е състоянието на 44-годишния мъж. При него пораженията са на голяма дълбочина.

"Детето е с 30% изгаряния, но няма опасност за живота му. При по-младата са засегнати 25% от кожата, а възрастната е с 34 процента изгаряния", обясни д-р Красимир Янев.

Предстоят операции и на четиримата. В момента мъжът и двете жени са във флуидни легла.

От години предупреждавам: Мили хора, не препълвайте газовите бутилки”, призова д-р Янев и допълни, че липсата на строг контрол в този сектор води до страшни последици.

През април м.г. четирима мъже бяха приети в болницата във Видин с изгаряния, след като колата им се запали на газостанция в село Ружинци. Месец по-рано  27-годишен мъж от Якоруда пострада след експлозия на газ в автомобил на бензиностанция в Разлог.