Сигналът за пожара, избухнал около 19.20 ч., вдигна на крак пожарна и полиция в Костинброд, съобщиха от пресцентъра на МВР.

За минути при къщата на ул. "Люляк" пристигнали пожарникари, полицаи и екип на Спешна медицинска помощ. След потушаването на огъня в къщата е открито изгоряло тялото на младата жена. С множество изгаряния и с опасност за живота в "Пирогов" са настанени съпругът й и майка му. Мъжът, който също е на 40 години, е със 60% изгаряния, а 61-годишната му майка - с 15 на сто. Те са настанени в реанимацията.

В хода на разследването полицаите установили, че 12-годишният син на семейството и друго 17-годишно момче цепили дърва за парното котле на къщата. Според по-голямото момче двамата не знаели, че наблизо имало тръба, по която минавала газта за захранване на къщата.

12-годишният ударил със секирата тръбата и от нея започнала да излиза силна струя газ, която изпълнила къщата през отворената гаражна врата. За секунди постройката пламнала. Другото момче и ужасените съседи се втурнали да помагат на останалите в къщата и се обадили на тел. 112.

Огнеборците били затруднени при потушаването на огъня, тъй като най-напред трябвало да затворят тръбата за газоподаването.

По-малкото дете е с леки наранявания - разкъсно-контузни рани по челото и по едното коляно.